Valkenier Valkeniers Valkerij Roofvogels Roofvogeldemonstratie Roofvogel Workshop Valkerij Workshop Valkenier

CADEAU  TIP !                          roofvogel workshop:  Falconry Experience Day

START PAGINA Bedrijfsuitje Foto's Workshop Valkerij Workshop Foto's Reacties Contact

Voor de meest actuele informatie surf naar Bedrijfsuitje

 

Vorige Pagina

Over Ons

 

Begin jaren negentig zijn Nina Markx & Rob van Dipten gestart  met de valkerij.
Nina begon direct beroepsmatig en assisteerde een aantal jaren de roofvogel demonstraties in Safari Beekse Bergen en Falconidae in BelgiŽ. Vanaf 1996 bestrijdt Nina als valkenier de vogel overlast op diverse afval stortplaatsen in Limburg en Brabant voor Essent Milieu.

In 2000 wilde Rob van zijn hobby zijn beroep maken. Door een ongeval kort daarna brak hij zijn rug met als gevolg een dwarslaesie. Na een onderbreking van bijna 3 jaar revalidatie en herstel start Birds@Work in 2003en groeide uit tot een valkerijbedrijf met meerdere disciplines.

 

 

 

Thorn, Havana aan de MaasBirds@Work dankt zijn snelle groei niet alleen aan de kennis en ervaring van Rob, Nina en hun medewerkers; ook de overheid neemt een belangrijke plaats in.
De firma bezit alle door de wet voorgeschreven diploma's, certificaten, ontheffingen en vergunningen voor de beroepsvalkerij. Naast een waarborg voor kwaliteit geeft dit, gezien de aard van de werkzaamheden, zekerheid over de legaliteit van de handelingen. 

 

 

 

 

Naast de verplichte Valkeniersakte en Jachtakte voor overlast, beheer en schadebestrijding is er het CPMV certificaat  'bestrijdingstechnicus dierplagen & houtrotverwekkende schimmels', Spuitlicentie-A 'uitvoeren gewasbescherming' VCA-Vol en BHV. Hierdoor staat de wetgever Birds@Work toe handelingen te verrichten waar andere valkerij bedrijven achter blijven.

De valkerij is een cultuur historisch oud ambacht waarvan de kennis en ervaring eeuwenlang van meester op gezel wordt overgedragen. Birds@Work heeft de status van erkend opleidingsbedrijf, middelbare beroepsopleidingen.
Door een onderwijsbevoegdheid (2de & 3de graad) is, naast valkerij workshops en cursussen valkerij, ook beroepspraktijkvorming mogelijk.

 

 

De Stichting Flora- en Faunawetexamens heeft Rob van Dipten en Nina Markx erkend als mentor.
Aspirant valkeniers kunnen een deel van hun stage voor de valkeniersakte bij
Birds@Work volgen.

.                    

 

 

 

 

Onder de vleugels van Birds@Work zijn inmiddels meer dan een elftal ervaren, gediplomeerde beroepsvalkeniers uit Nederland en BelgiŽ werkzaam.
Doordat zij gespreid over alle provincies wonen verkort dit de reistijd naar onze klanten.

                               

 

 

 

 

 

Terug naar boven...
Terug naar boven...